Fermierii vor putea beneficia de 1000 pentru ciclul II de producție, conform Programului de susținere a producției de legume în spații protejate
Începând cu data de 25 iulie și până pe data de 31 august 2022, inclusiv, fermierii pot depune documentele necesare pentru înscrierea în Programul de susținere a legumelor în spații protejate, ciclul II , conform HG. nr. 148/2022.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru ciclul II este de 1.000 euro/cultură în ciclul II/1.000 mp/beneficiar.
Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2022, pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate, după cum urmează: tomate, ardei gras si/sau lung-capia, castraveti, fasole pastai, salata, spanac, ceapa verde.
Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute in HG nr.148/2022 pentru o singură cultură în ciclul II de producţie/1.000 mp, pentru productiile de legume valorificate in perioada:
- 15 octombrie – 9 decembrie (pentru ciclul II)
Beneficiarii ajutorului de minimis sunt producătorii agricoli: persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008 si persoane juridice.
Documentele necesare pentru înscrierea în program, sunt:
-cerere înscriere în program;
-copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal;
-copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2022;
-împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz;
-copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
-dovadă cont activ bancă/trezorerie;
-adeverinţă, în original, din Registrul agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2022, care atestă suprafaţa de teren cu spaţii protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.
Depunerea dosarului:
-pentru ciclul II- dosarul se depune la Direcția pentru Agricultură Județeană în perioada 25 iulie 2022 -31 august 2022, inclusiv, pentru culturile : tomate, ardei gras/ și/sau lung-capia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde.
Producţiile minime prevăzute sunt următoarele:
a)3.000 kg/1.000 mp pentru cultura de tomate;
b)2.000 kg/1.000 mp pentru cultura de ardei gras şi/sau lung – capia;
c)4.000 kg/1.000 mp pentru cultura de castraveţi;
d)1.500 kg/1.000 mp pentru cultura de fasole păstăi;
e)10.000 plante/1.000 mp pentru cultura de salată;
f)1.000 kg/1.000 mp pentru cultura de spanac;
g)100.000 bulbi/plante/1.000 mp pentru cultura de ceapă verde.