Calmează tusea și durerile de gât cu acest sirop preparat în casă din ingrediente la îndemâna oricui.
Multe remedii pe bază de plante sunt ușor de făcut acasă, folosind ingrediente accesibile, obținând astfel ameliorarea mult dorită a simptomelor de gripă și răceală.
Acest sirop realizat pe bază de ceapă și miere este un remediu simplu pentru tuse – ceapa are proprietăți antibacteriene, iar mierea calmează durerile de gât. Nu vă lăsați speriați de aroma de ceapă; utilizarea mierii vă garantează că amestecul va fi delicios.
Luați o linguriță de patru până la cinci ori pe zi până când simptomele se ameliorează. Dacă simptomele persistă după o săptămână, consultați medicul sau farmacistul.
Veți avea nevoie de:
- jumătate de ceapa albă proaspătă
- miere de albine
- bol
- pâlnie
- un flacon sterilizat
- folie alimentară
Mod de preparare:
Curățați ceapa și tăiați-o în jumatate.
Puneți jumătate de ceapă într-un bol și acoperiți-o cu miere.
Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l timp de trei-patru ore, pentru ca mierea să absoarbă toate sucurile benefice din ceapă.
Se strecoară lichidul într-un flacon sterilizat și se păstrează la frigider.
Utilizați remediul în termen de două zile.