Cod galben de caniculă în 33 de județe

Da stirea mai departe

Cod galben de caniculă în 33 de județe inclusiv în Capitală. Meteorologii avertizează că joi, 29 iunie 2017 căldura se va intensifica și se va extinde pe cea mai mare suprafață a țării.
Astfel, județele Caraș Severin, Dolj, Mehedinți, Olt și Teleorman sunt sub cod portocaliu, 33 de județe sub cod galben, iar în județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș nu a fost impus încă un cod de avertizare meteorologică.
În aceste perioade de caniculă ne este recomandat consumul de lichide zilnic(cel puțin 1,5 l de lichide pe zi), indiferent dacă ne este sau nu sete.
De asemenea medicii recomandă să consumăm fructe și legume deoarece acestea conțin o cantitate mare de lichide și de asemenea recomanda consumarea produselor lactate.
La polul opus, doctorii ne recomandă ca în această perioadă să nu consumăm cantități considerabile de bere și vin deoarece acestea contribuie la sporirea deshidratării. Nici produsele cu un conținut ridicat de zahăr și cofeină nu sunt recomandate în această perioadă, fiind considerate diuretice.
Evitați să petreceți mult timp pe afară în intervalul 11-18 și de asemenea întrerupeți activitățile care vă solicită fizic. Dacă ieșiți în acest interval este necesară dotarea cu o sticlă de apă pentru a vă hidrata cel puțin o dată la 20 de minute!
Se recomandă comunicarea îndeaproape cu persoanele care sunt predispuse la un accident sau care au probleme de sănătate care pot fi agravate din pricina disconfortului termic.


Be the first to comment on "Cod galben de caniculă în 33 de județe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*