Câinele democrației – Pași gândiți spre drumul smintelii

Da stirea mai departe

Astăzi aş vrea să împărtăşesc cu voi câteva evenimente care se petrec de ceva vreme, având ca principal scop destabilizarea şi manipularea enoriaşilor Bisericii Ortodoxe Române. Evenimentele despre care vă vorbesc nu sunt deloc ascunse, fiind foarte mediatizate şi ironizate, provocând sminteală şi neîncredere în relaţia enoriaş şi Biserică.

Probabil ați auzit peste tot de ”scandalul” care a făcut zarvă pe internet legat de clopotul realizat pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Despre cum pe imensa structură de 25 de tone apare chipul Patriarhului Daniel. Clopotul a costat 425.000 de euro se pare, iar cu toate cheltuielile de transport se va achita suma de 550.000 de euro.

Acum, părerile sunt împărțite, iar cei ce judecă sunt mulți. De la faptul că acest clopot nu a fost realizat în România, ci în Austria, până la cumplitele critici cu privire la fața bisericii, cum că nu ar trebui să apară chipul Patriarhului Daniel pe dânsul. Multe se leagă și de costul de producție al acestui produs, ca să nu mai vorbim de faptul că acest clopot nu este necesar și nu își are locul.

  Informaţiile cu privire la costul şi realizarea acestor clopote se ştiau cu mult timp înainte, dar mass-media nu a făcut nici un demers în această privinţă până în acest an, până într-un anumit punct al anului, mai exact când mai multe cazuri vechi, despre care se ştia de multă vreme, au fost aduse în atenţia publicului dornic să digere orice porcărie ce apare pe sticla cutiei mincinoase!

  La scurtă vreme după aceste atacuri au început tot felul de manifeste pe internet, filmuleţe cu preoţi care strâng donaţii, filmuleţe cu preoţi cu maşini scumpe, ca să nu mai vorbim despre cazul preotului Pomohaci şi al Episcopului Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

  Ceea ce multă lume nu ştie e că despre aceste cazuri se ştia cu multă vreme înainte, însă evenimentele au fost reţinute pentru a lovi cu putere, provocând astfel un lanţ de reacţii şi neîncredere în rândul enoriaşilor. Episcopul Huşilor a fost implicat în mai multe scandaluri începând cu anul 2011 când acesta s-a abătut drastic de la canoane, ajungând în atenţia Patriarhului Daniel. Mai mult decât atât, a fost dat în judecată de doi preoţi în acea perioadă, pe motiv că aceştia nu şi-ar fi primit salariul întreg în fiecare lună, o parte din bani fiind reţinuţi de către Episcopie. Deşi Episcopul a ripostat încercând să-l dea afară din sat pe unul din preoţi pe cale judecătorească, acesta a pierdut procesul. Aparent, pe bună dreptate preotul a fost apărat de către enoriaşii de la parohia Bozia.

  Deşi a fost acuzat încă din 2011 de şpagă şi trafic de influenţă, acuze care-l vizează pe PS Corneliu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a cerut ca în cel mai scurt timp să fie numit la Huşi un episcop-vicar. Prezentat în mass-media asemenea unui cămătar care cerea bani preoţilor pentru a putea păstra postul în parohie, huiduit de fiecare dată când cobora din maşini de lux, Episcopul Corneliu Bârlădeanu a reuşit să se menţină pe funcţie până în acest an.

  În urma acestor evenimente care au zguduit din temelii faţa Bisericească, pe toate fronturile au început să ia amploare manipularea şi dezinformarea oamenilor. În mediul rural, în satele din Moldova şi-au făcut prezenţa Martorii lui Iehova. Cu promisiuni deşarte, cu atacuri şi iluzii, aceştia profită de manipularea produsă în masă de către mass-media.
De fapt, activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisă de legile statului român.

     Activitatea Martorilor poate afecta interesele de stat, deoarece doctrina lor interzice efectuarea serviciului militar (acceptă doar serviciul civil nemilitar). De asemenea, este o doctrină dizolvant-unificatoare, pentru că se pronunță împotriva existenței națiunilor, a statelor naționale și a guvernelor, militând în ultimă instanță pentru un guvern mondial. În concepția Martorilor, toate guvernele și toate națiunile creștine sunt vinovate de răul din lume, perfide și mincinoase, motiv pentru care vor răspunde în fața lui Iehova. Nu sună aşa bine, nu-i aşa?

  Dar cum de acest scandal a răbufnit acum? Nu e o coincidenţă mare că fix după ce se află despre preotul Pomohaci, om care era cunoscut de întreaga ţară nu doar pentru poziţia sa în Biserică pe funcţia de preot, ci şi prin calităţile sale de interpret de muzică populară.
Despre preotul Pomohaci, proaspăt înlăturat de la conducerea Parohiei sale, nu putem spune decât faptul că a trăit aceeaşi dramă ca şi Corneliu Bârlădeanu, amândoi fiind şantajaţi cu dovezi care au stat mult timp ascunse şi au aşteptat momentul oportun pentru a erupe totul ca un vulcan.
Şi nu e dubios că mass-media scoate la iveală doar aspectele negative din Biserica Ortodoxă Română, fară să arate binele pe care îl face zi de zi, oră de oră, clipă de clipă?

  Mass-media atacă cu nesimţire, călcând vehement pe relaţia dintre Stat şi Biserică, fară a privi în urmă pentru a vedea că una fară alta nu ar fi adus civilizaţia la acest nivel, stabilind echilibru şi bunăstare între semeni.
În timp ce unii strigă ”Vrem spitale, nu Catedrale”, Biserica Ortodoxă are un trecut în care a construit şcoli, spitale, orfelinate, drumuri asfaltate, fară a avea o obligaţie în acest sens. Dar, din nou, a patra putere în stat, cel puţin o mare parte din ”trusturile” demne de manipularea, dezinformarea şi spălarea creierului unui întreg popor, aceste industrii mincinoase conduse de oameni care fură cu nesimţire din buzunarele noastre fară a fi pedepsiţi, atacă spiritualitatea românească.

  Zeci de mii de copii sunt îngrijiţi şi hrăniţi de către Biserică zilnic, dar mass-media umbreşte acest lucru, scoţând în evidenţă doar răul.
Spitalele care sunt clar responsabilitatea Statului sunt consolidate cu fonduri venite din partea Bisericii, dar lumea este din nou orbită să nu vadă aceste taxe şi impozite pe care Biserica Ortodoxă Română le plăteşte înzecit fară nicio obligaţie. În timp ce Statul investeşte tot mai mulţi bani în cazarea refugiaţilor, Biserica se ocupă de îngrijirea bătrânilor şi a copiilor orfani din întreaga ţară, ajutor financiar, material, dar mai ales spiritual.
Politicienii vin şi pleacă, partidele se schimbă de zeci de ori în câţiva ani, creează conflicte, panică, instabilitate şi lumea uită. Biserica a fost mereu aici ca un stâlp de menţinere a situaţiei sub control.
Câinele democraţiei, cum mai este numită a patra putere în stat, îşi arată colţii peste tot. Vin fotografii şi cameramanii la pelerinaje, stau ore întregi doar pentru a prinde câteva momente în care oamenii se îmbulzesc, leşină sau ţipă. Apoi decupează câteva secvenţe din montaj şi fac haz de necaz, ironizând oamenii care vin cu sufletul curat din toate colțurile țării sau de peste hotare.

  Românismul pur este susţinut de către Biserică şi preoţi, ei menţin acest echilibru.
Oamenii se miră: ”De ce sunt aşa multe biserici şi aşa puţine spitale?”. Simplu: pentru că biserici se construiesc de peste o mie de ani, dar spitalele de aproape 200 de ani!
Primele spitale din țara noastră au fost amenajate pe lângă mânăstiri și se numeau “bolnițe.” Mitropolitul Veniamin Costache a înființat primul spital organizat și prima “spițerie”, adică farmacie. În aceste bolnițe erau aduși bolnavii netransportabili sau în fază terminală cum am spune noi astăzi.
Nu avem destulă autostradă?
Biserica e de vină!
Nu sunt şcoli şi spitale ?
Biserica e de vină!
Este secetă, plouă prea mult, este prea cald, este prea frig, se aplică Ordonanţa nr 13, nu se mai aplică Ordonanţa nr. 13, cade guvernul, îţi cade internetul, ghici ce?
Biserica e de vină!
Pentru că ni se implementează acest concept de a da vina pe popi de fiecare dată când nu avem pe cine da vina!
Popii ăştia domnule…nu-i mai satură nimeni, aşa este?

  Datele de mai jos sunt preluate de pe site-urile creştinortodox.ro şi patriarhia.ro şi trebuie menționat faptul că aceste date statistice confirmate sunt din anul 2012. De atunci am fost martori la deschiderea mai multor spitale şi policlinici mari, cum ar fi Spitalul Providenţa din Iaşi.

Asistenţa socială

Instituţii sociale aflate sub directa îndrumare a Bisericii Ortodoxe Române:
• 121 de centre pentru copii;
• 35 de centre pentru vârstnici;
• 106 cantine sociale şi brutării;
• 52 de centre de diagnostic şi tratament, cabinete medicale şi farmacii sociale;
• 23 de centre de consiliere şi asistenţă a familiilor în dificultate;
• 2 centre pentru victimele traficului de fiinţe umane.

Biserica Ortodoxă Română asigură asistenţă socială permanentă pentru aproximativ 270.000 de persoane.
În situaţii de calamităţi naturale, Biserica Ortodoxă Română desfăşoară campanii umanitare la nivel naţional, pentru sprijinul imediat al celor afectaţi. De asemenea, în parteneriat cu autorităţile centrale şi locale şi cu organizaţii non-guvernamentale, atât interne, cât şi internaţionale, Biserica Ortodoxă Română este implicată în derularea unor programe naţionale privind:
• combaterea violenţei domestice;
• prevenirea traficului de persoane;
• prevenirea consumului de droguri;
• prevenirea răspândirii HIV-SIDA;
• integrarea şi incluziunea socială a categoriilor defavorizate (persoane cu disabilităţi, şomeri ş.a.).

Nu e vina oamenilor că judecă după aceste criterii, dar totuși, fac păcate, fiind instigați și încărcați cu ură din diferite surse. La televizor și pe internet rulează tot felul de momente blasfemice care din ce în ce mai mult se îndreaptă spre denigrarea credinței noastre, a românilor!
Aceste manifeste nu sunt de azi, de ieri, se joacă de mult aceste roluri, se trag de mult timp aceste sfori și se încearcă prin sticla televizorului prin zvonuri proaste scrise de ” băieți deștepți” manipularea creștinilor și dezbinarea neamului nostru.

  Așa că am lămurit, nu mai vedeți paiul din ochii unora, avem și noi o ditamai bârna!
Relația stat-Biserică este destul de strânsă, iar biserica ajută la echilibrul și bunăstarea acestui popor cum a făcut întotdeauna! Iar dacă nu ești convins în totalitate de bunătatea prin care se impune Biserica precum și de sprijinul pe care îl oferă, găsește un moment de odihnă în care te poți gândi la orfelinatele și casele de copii care sunt finanțate direct din banii proveniți de la Biserică, nu de la stat, precum și alte sute de mii de oameni care au diverse probleme sociale.

  Luminați-vă mințile și nu lăsați sticla televizorului să vă îndepărteze de Biserică și de Dumnezeu!

Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’pământ.

 


Be the first to comment on "Câinele democrației – Pași gândiți spre drumul smintelii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*