Olteţ. „Un loc minunat, iar oamenii sunt şi mai minunaţi, de parcă ar fi într-o altă lume”

Da stirea mai departe

Olteţ. „Un loc minunat, iar oamenii sunt şi mai minunaţi, de parcă ar fi într-o altă lume”, spune un copil care si-a petrecut vacanţa aici.
14 iulie 2019. Ardeleni cu sufletul deschis, frumos îmbrăcaţi, unii purtând straie populare, au umplut sala Căminului Cultural, neîncăpătoare de data aceasta, pentru a participa la evenimentul desfăşurat sub egida Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari).

Inima care a bătut în organizare, doamna preoteasă Maria Moldoveanu, o mână de om, care nu oboseşte niciodată a avut inițiativa să transforme o zi
de duminică într-o zi de sărbătoare a satului împreună cu Primăria Viştea, prin domnul primar Florin Ioani, un om care găseşte soluţii şi spune întotdeauna “Da”.
În cadrul acestui eveniment, s-a marcat şi deschiderea celei de a cincea ediţii a Şcolii de vară pentru persoane defavorizate, un proiect al Asociaţiei Preot Marin Moldoveanu în parteneriat cu Primaria Viştea, care găzduieşte în fiecare an, la Olteţ, copii defavorizaţi.

Copiii care au venit în acest an şi care s-au remarcat în program, ridicând sala în picioare au fost Corul Parohiei Ireşti, coordonaţi de Părintele Paroh Ionel Miron. Corul este format din copii cu posibilităţi materiale reduse, dar fiecare din cei peste 20 de componenţi ai corului a crescut mult ca valoare muzicală cu multă muncă.   Alături de ei în programul muzical au fost şi corurile biserceşti de la Viştea de Jos, Olteţ şi Viştea de Sus care au încântat publicul cu cântece religioase. Copiii din comunitate, coordonaţi de reprezentanţii Școlii Gimnaziale Viştea de Jos au fost prezenţi într-un program artistic cu tematica unei șezători şi, nu în ultimul rând, publicul a fost antrenat şi de minunaţii copii din cadrul grupului “Muguraşii Făgărăşeni”

Atmosfera pe parcursul programului a fost mirifică, sala Căminului Cultural a fost neîncăpătoare, multă lume s-a adunat cu entuziasm şi dor să îşi redescopere rădăcinile în evocările marilor personalităţi ale locului. Seara s-a încheiat cu o “agapă de 1000 de sarmale” a căror veste s-a dus spre Sibiu şi Braşov, sub ochii
călătorilor din maşinile care cu greu traversau zona, mult prea aglomerată decât de obicei.

Aşa a început Şcoala de vară pentru persoane defavorizate din acest an, organizată de Asociaţia Preot Marin Moldoveanu. Aflată la a cincea ediţie, prinde în fiecare an contur din dragoste pentru oameni, prin mărinimia celor care aleg binele în folosul semenilor. Cei care oferă câte puțin din jertfa mâinilor lor au înțeles că doar uniţi devenim o forţă pentru a realiza proiecte durabile în timp şi că doar împreună ne putem bucura cu adevărat de darurile Atotmilostivului Dumnezeu.

 


Binele se face în linişte. Totuşi, aşa cum spune doamna preoteasă Maria Moldoveanu: “Stim că plata faptelor bune o aşteptăm de la Bunul Dumnezeu, dar se cuvine să adresăm cuvinte de mulţumire şi de laudă tuturor persoanelor fizice şi juridice pentru tot ceea ce au făcut”.
Asociaţia Preot Marin Moldoveanu îşi propune, spre slava lui Dumnezeu, să construiască un Centru socio-educativ, la poalele Munţilor Făgăraş.

Orice sprijin e binevenit, așa încât dacă doriţi să fiţi părtaşi acestui proiect, reţineţi următorul cont:
CONT BCR LEI: RO55RNCB0077131414470001

 

 

Articol realizat de către prof. FAUSTINA-LUIZA VLAD


Be the first to comment on "Olteţ. „Un loc minunat, iar oamenii sunt şi mai minunaţi, de parcă ar fi într-o altă lume”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*